Hozzávalók: baromi sok pénz, többezer tonnányi jó szándék, száz zsák polgári becsvágy, némi közösségi szellem, nagy csomó kekec szomszéd, gáncsoskodó hivatalnokok, szarkeverő, kárörvendő haragosok.
Az elkészítés módja: A sok-sok pénzt tegyük bele egy régvolt híres cukrászda átépítésébe. Az elsőfokú építésügyi hatóság vegye át, a másik 13 ezer hatóság tegye rá a papírokra a stemplit. Kapjunk jogerős használatbavételi engedélyt és jogerős működési engedélyt. De a végén derüljön ki, hogy a köcsög hatóság nem értesítette megfelelően a szomszédokat. Pár tulajdonos és hivatali kerékkötő, aki életében még soha semmit nem tett, azon kívül, hogy mindig precízen tartotta a markát, amikor ingyen osztottak valamit, támadja meg a közigazgatási hivatalnál a jogerős engedélyeket, és ne adja föl, jogozzon és pereskedjen, ha elutasítják a panaszt. Kerüljön bíróság elé az ügy, ott már minden megtörténhet. A végén meg legyen torpedózva a Hauer.
Tálalásnál ügyeljünk arra, hogy mindazok a senkiháziak, akik szeretnek másokat elgáncsolni, jót zabálhassanak, és kórusban üvölthessék: ezt is sikerült megakadályozni, éljen a változatlan semmi, bukjon, akiben tettvágy buzog! Mi úgyis itt maradunk, nem marad utánunk semmi. Erről álmodunk, ezért élünk! Jó étvágyat!
vers mindenkinek 1
Fizetésnap
a város fényei kigyúltak
kinyúltak lakói
ott állt a költő
dohányszemcsés szívvel
s amiatt dühöngött
hova az anyjukba dugták előle a bogyiszlói paprikát
Második recept: Epével töltött hangulat, mézes sörben sült mustáros bogyiszlóival, parázson
Hozzávalók: Egy nagyobb (kb két és fél mázsás) disznó, melyből a csontos hosszúkaraj kinyerhető, egy vagy két füstölt csemegebolti eladónő, lehetőség szerint harminc és negyven között (kolbásszal megtöltve), pár kiló újburgonya régivel vegyítve, hogy jusson a szilvásgombócos, makrélamártásos, kizárólag a Bosnyákon kapható bogyiszlói paprikával megvadított köretbe is. Kell még 3 nagy vereshagyma, 3 nagy fokhagyma, 3 nagy oldalszalonna, 3 nagy füstölt szalonna kisütött zsírja 3 nagy lábáztató lavórban, 3 nagy zacsi sültoldalas fűszerkeverék, 3 nagy bödön méz, 3 nagy köcsög mustár, 3 marhanagy tubus paprikakrém, 3 nagy zsák só, 3 nagy üveg Fekete démon sör, lehetőleg a gyártótól, csapolt formában beszerezve.
Ha ez mind megvan, az elkészítés egyszerű, kezdőknek is ajánlott, elronthatatlan.
A húst a fűszerkeverékkel körben dúsan megszórom, és rögtön az elején elfogyasztom az első 3 nagy korsó sört, hogy amikor beletekeredem az alufóliába, s kicsit lepihenek a hűtőben (pihentetem magam egy éjszakát), megmaradjon a hangulatom. A szalonna zsírját nem sütöm ki, hanem nyersen belegyúrom a szilvásgombócba, a pucolatlan fokhagymagerezdeket szárastul, gyökerestül, zacskóstul és árcédulástul enyhén megpárolom, a húst beteszem a fürdőkádba, s beviszek 3 nagy hősugárzót, ezután meglocsolom magam zsírral, magamra öntöm a sört, lefóliázva 90-100 fokos szaunában párolódom, úgyszólván elősütöm magam kb 4 órán keresztül, de óránként megkenegetem magam 1 ek mézzel, 1 ek mustárral, 2 tk paprikakrémmel, hogy ne legyek rágós.
Amikor kellőképpen megpuhultam, akkor emelem a tétet, s fólia nélkül szaunázom tovább (grillezés), majd kiemelkedem, és ízlésesen felkínálom magam.
vers mindenkinek 2
A hőn áhított hónalj
izom vagyok
szókovács
szívseb-foltozó
a monitort szemberöhögöm
mint tette Jung a sliccével
mikor autogramot kértek tőle
az első kínai árusok
mindig erre gondolok
az első kínai lányra
mandulaszemeket árult
esszem drága, sokcem olco...
vaksin bámul a század
reggel láttam a lábad
retkes voltál és baromi szép
mosni kéne a hónaljadat is...
*
a többi nolblog-paródia itt található
nolblog-fotóalbum áttördelve is megleshető már
link a webalbumhoz