Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nagyhenceg

nagyhenceg

Puci 1-10: az első dekád veleje

2008. július 25. - henceg new era
Kalandok a lila ködben

Puci rögvalóságból való kiszakítása elkezdődött. Ezt jobb híján szürrealizálásnak nevezzük. Az alak így élvezetesebb, mert elkopik belőle, ami ellenszenves. Idővel úgyis elfelejtenénk, ez ellen dolgozik a napló. Évek múlva Pufókát, Fűretlent, Derogált és Krisztinkét is bedarálja az idő. Most kiszereljük belőlük azt a keveset, ami mozgatja őket. Fantáziánkkal kitömjük a sok ezer lyukat, amelyet életünkben fúrtak. Nem művészkedünk, épp csak írva felejtünk. Kalandokba hajtjuk hőseinket, s belemártjuk őket az általuk teremtett lila ködbe. Körbeugráljuk a valóságból kivont Pucit, aki mégiscsak nekünk táncol.



 Egy melegmenet apropóján indítjuk útjára, az állatkert medvekifutójához szolgáit vizionáljuk, s fölmérjük, hogy mutatna Napóleonként likacsos trikóban. Egy titkos találkozón Puci szemöldöke pacallében landol, előtte Krisztinke sikongatásának mélyrétegeibe merészkedünk. Puci a farkas meg a nagymama példája kapcsán elárulja, hogy a farkasnak is lehet nézőpontja. Tisztában van a népellenes punccsal, figyel lehetséges ellenfelére, Lali királyra, s akkor sem esik kétségbe, ha medve ront rá az erdőségben. Megbukik ugyan Szórványoson, mint gitáros, mert hamisan játszik, de minden nehézségen túlteszi magát. A zárórészben újra elemében van: cicázik az oroszlánnal, s dekázási világcsúcsot állít föl.
Aki bírja szusszal, jöjjön tovább. De persze nyugodtan megteheti, sőt, ez nagy segítség lenne számomra, ha ötleteket adna helyzetekre, karakterekre. Hálás volnék érte, s az így közösségivé tehető naplóban precízen jelölném a "szerzőtársak" linkjét. Gondoljátok meg, proletárok. A napszúrásos napló folytatódik.
De most pihenjünk egy kicsit. NH


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhenceg.blog.hu/api/trackback/id/tr4011723811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11639 2008.07.26. 08:52:01

Azt se bánnám, hi jelzéseket kapnék arról, mely számú bejegyzés nyerte meg leginkább a tetszéstek. Hintalovas üdvözlet a hétvégére minden türelmes "pucistának", NH

12911 2008.07.28. 13:58:07

a 4-es és a 8-cas, Henceg úr, nálam mindent vitt. A focival kéne többet törődni. rasztaféri: varlimont.

11639 2008.07.29. 12:58:47

nekem nyilván az egyes volt a legkedvesebb, meg a négyest élveztem legjobban írni. Ízlés kérdése. A foci állandó társunk lesz. Üdv: NH
süti beállítások módosítása